Els últims estudis fets ens diuen que al voltant del 10% de la població pateix algun tipus de dislèxia, un trastorn d’origen neurològic amb base genètica que dificulta l’aprenentatge i que representa que qui ho pateix una sèrie de dificultats com per exemple nomenar lletres o identificar i classificar sons. També té com a trets característics relacionats amb la lectura les omissions, lentitud, inversions, seguiment visual i que acaba convergint en un dèficit de compressió, amb les conseqüències que us podeu imaginar que té per la bona evolució acadèmica de la persona.

Si no us podeu arribar a imaginar com són aquests símptomes dislèxics i com se senten les persones que la pateixen, un desenvolupador suec de nom Victor Widell ha creat una aproximació al món de la dislèxia.

El que ha fet és crear una web on hi ha reflectit els efectes de la dislèxia. Si, li donem un cop d’ull, notareu de seguida el que passa i que defineix com a lletres saltaires.

 

UNA APROXIMACIÓ AL QUE PERCEB UNA PERSONA AMB DISLÈXIA

 

 

El mateix Widell explica l’origen de la web. Una amiga seva li va descriure un dia les experiències que sentia com a dislèxica. Li va dir que podia llegir, però que s’havia de concentrar molt si volia superar el que va definir com a lletres saltaires.

La web ha rebut molts comentaris des que està activa, comentaris de persones amb dislèxia que han explicat el que els hi passa personalment. Alguns hi estan d’acord i d’altres, en canvi, expliquen que la web es queda massa limitada perquè ells perceben altres efectes com paraules o lletres incompletes, d’altres que van de dalt a baix o les dificultats que tenen per diferenciar segons quines lletres i, a vegades, el so fonètic que tenen.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.