No existeix cap fórmula màgica per viure molts anys. Si ens parem a pensar, ens vindran al cap algunes idees com fer exercici, menjar bé, no fumar ni beure, cuidar el colesterol i, a partir d’una edat, fer-nos revisions mèdiques periòdiques per prevenir qualsevol malaltia.

No anirem equivocats si fem tot això. És molt probable que vivim més anys i de més bona qualitat. Però un estudi recent ha trobat una altra variable a tenir en compte: evitar la solitud.

L’estudi l’han fet des del departament de psicologia de la Brigham Young University i han arribat a la conclusió que evitar la solitud o l’aïllament social és igual d’important com l’obesitat o el no fer exercici com a factor a evitar si volem viure més anys.

Com a solitud entenem la gent que se sent sola encara que pugui estar envoltada constantment de gent, i per aïllament social serien aquelles persones que voluntàriament eviten tenir contacte amb la resta de gent.

Una conclusió sorprenent és que l’associació entre solitud i joventut relacionada amb el risc de mortalitat és més alta que si ho comparem en gent de més de 65 anys.

En poblacions controlades pel que fa a edat, gènere, estatus i condicions mèdiques prèvies s’ha confirmat que unes pobres relacions socials augmenten el risc de morir i, en canvi, unes bones relacions socials tenen un efecte positiu a la seva salut i en la seva esperança de vida.

Els autors de l’estudi recomanen que ens prenem les nostres relacions socials més seriosament i que les relacions online són positives però poden tendir a ser més superficials i, per tant, poc efectives. També han assenyalat que tenir paraules amables i d‘agraïment cap als altres pot ajudar a millorar la seva sensació de solitud

 

 

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.