L’ALZHEIMER A NIVELL MUNDIAL

Segons dades publicades a l’Informe Mundial sobre l’Alzheimer del 2015 es calcula que 46.800.000 de persones pateixen algun tipus de demència a escala mundial i que s’acabi duplicant aquesta xifra d’aquí a 20 anys. L’estudi també arriba a la conclusió que l’any passat es van diagnosticar prop de 10 milions de casos nous al món.

ALZHEIMER I EXERCICI

L’informe acaba dient que una prioritat de l OMS ha de ser promoure’n la investigació i la prevenció. Relacionat precisament amb la prevenció un estudi acabat de publicar pel professor de psiquiatria de la Universitat de Pittsburgh James T. Becker, ha trobat que la gent que pateix Alzheimer i demència té més volum de substància grisa en les àrees del cervell responsables de la memòria i cognició si aquests fan exercici amb un alt nivell de crema de calories en comparació amb els que no en fan.

Existeixen molts estudis que han relacionat la pràctica habitual d’exercici amb una protecció del cervell davant del seu deteriorament. La gent gran es sol convertir en més sedentària a mesura que es van fent més grans, aquest fet semblaria que podria anar lligat, juntament amb altres factors, en un augment del risc de patir Alzheimer o l’augment de demències.

 

Els nostres tractaments de l’Alzheimer són limitats en la seva efectivitat, per tant un model de prevenció per reduir-ne els seus efectes és molt important

James T. Becker

 

Un altre estudit dut a terme a la Universitat de Califòrnia va fer un seguiment durant cinc anys a 876 persones més grans de 65 anys i ha trobat que les persones del grup que tenien una activitat física com caminar, jugar a tennis o ballar i que, per tant, cremaven més calories que la resta que no tenia aquesta activitat física, tenien, en comparació, més matèria gris a les zones dels lòbuls frontal, temporal i parietal. Unes zones lligades a la memòria, l’aprenentatge i les tasques cognitives complexes.

font ⎮ Journal of Alzheimer’s Disease

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.