Segons l’enquesta publicada pel professor de la Universitat d’Oxford i psicòleg Kevin Dutton hi ha unes professions amb un alt índex de psicòpates i, d’altra banda, unes altres amb uns índexs molt més baixos.

Molta presència de psicòpates

 1. Executiu en cap
 2. Advocat
 3. Treballadors de TV i ràdio
 4. Venedor
 5. Cirurgià
 6. Periodista
 7. Policia
 8. Clergat
 9. Xef
 10. Funcionaris

I en aquesta llista les que menys presència tenen…

 1. Cuidadors
 2. Infermers
 3. Terapeutes
 4. Artesans
 5. Estilistes
 6. Treballadors socials
 7. Professor
 8. Creatiu
 9. Doctor
 10. Contable

 

Mites sobre els psicòpates

Existeix la tendència a definir el psicòpata com un assassí en sèrie i una persona molt violenta. La realitat cinematogràfica potser és aquesta, però la científica no.  Tot i que és probable que existeixin casos com els que hem vist al cinema, normalment un psicòpata no és una persona extremadament violenta ni es dedica a esquarterà la veïna del 4ª-1ª.

La psicologia ha trobat alguns trets comuns entre els psicòpates que ens poden portar a pensar que estem davant d’un d’ell

 • Alta auto-estima
 • Fred
 • Manipulador
 • Baixa empatia
 • Seductor
 • Egocèntric
 • Despreocupat

És important tenir clar que no tots els advocats, executius o periodistes són psicòpates, i que és probable que un terapeuta o un cuidador puguin convertir-se en un potencial psicòpata. Les dades de l’enquesta són només estadístiques i diuen la probabilitat de trobar-ni un.

D’altra banda, també s’ha de trencar el mite que els psicòpates tenen més amics, tenen un estatus més alt que la resta, cobren més i, en general, tenen una vida més agradable. Un estudi del 2012 fet a la Universitat d’Auburn ha trobat tot el contrari.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.