El cafè ens agrada a la majoria de nosaltres. Cada matí el que més ens ve de gust és posar la cafetera en marxa i beure’ns el més aviat millor el seu apreciat líquid fosc.

Si preguntem quina és la millor hora per beure cafè segur que molts diríem immediatament després que ens despertem, siguin les 7:30 h o les 8:15 h. No importa el moment, el que importa és beure el cafè per despertar-nos i per què el nostre cos el necessita.

Aquesta creença popular la ciència l’ha posada en dubte i ha trobat que, després d’estudiar els ritmes circadiaris (vindria a ser com el nostre rellotge biològic regulat en part per la quantitat de llum present durant el dia) del nostre cervell, la millor hora per prendre cafè és a les 9:00 h o just després. I això?

El que succeeix dins del nostre cos durant entre les 8 h i les 9 h del matí és un augment d’una hormona anomenada cortisol i que provoca que el nostre nivell d’activació vagi cap a munt.

Beure cafè durant aquesta hora podria portar a pensar que sumarien els efectes del cortisol amb la cafeïna, no? Doncs la resposta és NO! El que els resultats ens diuen és que tot el contrari, els resultats en lloc de sumar resten, o sigui, una disminució dels efectes de la cafeïna.

I pel que fa al migdia/tarda, el millor moment per veure cafè seria entre les 13 h i les 17 h

 

via ⎮ AsapScience

2 Comments

  1. audible
    15 de juny de 2015 at 15:54 — Respon

    *beure

    • 17 de juny de 2015 at 8:30 — Respon

      Gràcies per l’avís. El corrector ens va fer una mala passada canviant tots els ‘beure’ per ‘veure’ i no ens en vam adonar.

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.