Poques vegades un refrany ha tingut tanta raó i ha estat tan terapèutic. No importa si ho fas bé, si afines, si arribes a les noves més altes o si ets un Pavarotti quan t’hi poses a la dutxa.
El que realment importa és que ho facis. Segons Tania de Jong, defensora dels beneficis terapèutics de cantar, és una de les millors vies que tenim els humans per gaudir de la nostra veu i de la companyia d’alta gent. Assegura que moltes vegades no ho fem per vergonya i pel que ens puguin dir si ho fem malament. No importa. La clau de Tania de Jong, fundadora de Creativy Australia, és fer-ho per poder-nos relacionar amb més gent i aprofitar els beneficis que té pel nostre cervell el senzill fet de cantar.
Els estudis fets demostren que quan cantem el nostre cervell comença a segregar una hormona anomenada oxitocina i que és clau per sentir sensacions de felicitat i amor.
Aquesta i d’altres hormones tenen també un paper molt important en la plasticitat del cervell i en tenir un sistema immunològic més preparat per defensar el nostre cos en cas de malaltia, problemes vasculars o de la depressió.
Segons la Universitat d’Edimburg s’ha trobat que els cantants d’una coral tenen més facilitats per aprendre idiomes en comparació amb persones que no canten. Semblaria que ajuda al cervell a preparar-se per adquirir nous coneixements.
Cantar també serveix com a eina de flirteig a l’hora de buscar una parella (un cas clar serien els ocells) i també per ajudar-nos a relacionar-nos emocionalment i sentimentalment amb altres persones.
COMENTARIS