Una nova investigació ens diu que sí. Olorà a una persona ens pot arribar dir si aquesta està feliç o no. Els humans podem comunicar emocions positives com la felicitat a través de la nostra olor corporal.

Un estudi publicat a Psychological Science assegura que això sembla que és possible. Els investigadors han explicat que produïm  molècules químiques que funcionen com a senyals quan experimentem una emoció de felicitat.

El psicòleg Gün Semin de la Universitat d’Utrecht a Holanda ha explicat que la suor és un mecanisme per explicar als altres com ens sentim. Els senyals químiques segregades informen que estem feliços. La suor comunica que estem vivint un estat de felicitat com ho faríem si somriguéssim. És contagiós, ha assegurat.

El model experimental escollit va ser aquest: es va agafar un total de 12 homes a qui se’ls hi va agafar mostres de suor mentre miraven vídeos que transmetien por, felicitat o eren neutres emocionalment parlant.

Les mostres de suor van ser presentades a 36 dones (tenen un millor sentit de l’olfacte i més capacitat per captar les emocions que els homes). A través del sistema de doble cec les mostres es van presentar a les dones amb intervals de cinc minuts.

Les anàlisis dels vídeos gravats de la cara de les dones en el moment d’olorà les mostres ens indiquen que els seus moviments facials corresponen a emocions negatives quan van olorar la suor de por, i d’emocions positives quan oloraven les mostres de suor de felicitat. Es va donar una espècie de sincronització conductual segons els investigadors.

També es va trobar que l’olor de suor que corresponia a una olor neutra no va provocar cap efecte emocional a les dones.

Aquesta troballa científica ens diu, d’entrada i a falta de més investigacions, que comuniquem les nostres emocions a través de senyals químiques i les contagiem a qui les rep.

Estem preparats però pels perfums de la felicitat? La indústria dels perfums segurament ja n’ha pres nota.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.