El peix, un bon aliat contra la depressió

Un meta-estudi fet a 25 treballs sobre alimentació i depressió ha acabat trobant una relació entre menjar peix i una menor incidència de la depressió.

El que els investigadors han descobert és que el peix apareix com a factor clau a l’hora de reduir el risc de patir una depressió, tant en homes com en dones. Per tant, els resultats ens diuen que existeix una relació entre els factors dietètics i la depressió, tot i que encara no són concloents.

Qui normalment menja peix a la seva dieta té un 17% menys de probabilitats d’acabar desenvolupant un trastorn depressiu. Aquests resultats, però, només s’han trobat a la població europea, segurament perquè  el tenim més associat als nostres àpats.

Quin paper hi tenen els àcids grassos Omega 3?

Una de les possibles causes entre peix i depressió aniria lligat als àcids grassos Omega 3, ja que alteren l’estructura de les membranes del cervell modificant la dopamina i la serotonina, dos neurotransmissors implicats en la depressió.

La depressió afecta actualment a 350 milions de persones arreu del món i es calcula que l’any 2020 serà la segona causa de mort.

 

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.