La lectura ens fa una mica més feliços segons un estudi fet conjuntament per la Universitat de Roma i l’editorial Mauri Spagnol.

Llegir ens fa més feliços

Segons aquest estudi la mitjana dels italians puntuen un 7,3 dins de l’escala de felicitat, la mitjana dels lectors se situaria en el 7,44, i la dels no lectors en un 7,21. La conclusió a què han arribat és que els lectors, en comparació amb els no lectors, saben gaudir més del seu temps lliure i aprofitar millor el seu temps lliure.

Pel que fa l’índex subjectiu de benestar, conegut com a l’escala Cantril i que mesura el nivell de coincidència entre la vida que un porta i el seu ideal de vida, el nivell mitjà de la població italiana és de 7,0, la dels lectors és de 7,12, i la mitjana de benestar subjectiu dels no lectors és de 6,92.

Pel que fa les experiències positives viscudes en l’últim mes, els lectors van treure una puntuació de 21,69 sobre 30, els no lectors de 20,93. Pel que fa a les experiències negatives els no lectors van treure un 17,47, i els lectors un 16,84.

En general les puntuacions positives en diferents preguntes relacionades amb el factor felicitat sempre van a favor dels lectors, i són lleugerament inferiors en els no lectors.

Per al col·lectiu de lectors la lectura és la quarta activitat més plaent per ells. Abans hi trobem practicar esport, escoltar música i assistir a esdeveniments culturals.

 

font ⎮ El Periódico

1 Comment

  1. 15 de novembre de 2015 at 13:19 — Respon

    Crec q a cap lector els sorprendran gaire aquests resultats. Jo, Entre les activitats més plaents, també n’hi afegiria una altra que és molt típica de molts lectors: el plaer de compartir i recomanar lectures.

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.