Un estudi de la Universitat Yale ha trobat una relació entre el fet de menjar aliments amb un alt índex de greixos i hidrats de carboni i com aquests afecten la nostra estructura cerebral.

El que han vist és que una dieta poc saludable estimula la inflamació de l’hipotàlem, l’estructura cerebral encarregada de regular la gana i essencial pel sistema endocrí. En animals van trobar que només es necessiten tres dies després de consumir una dieta alta en greixos perquè el cos comenci a mostrar senyals d’obesitat.

Han descobert també canvis físics en l’estructura cerebral, concretament en les cèl·lules anomenades micròglia i responsables de la resposta immunitària dins del SNC contra virus, processos tumorals o qualsevol molècula potencialment perillosa. Una altra de les seves tasques és eliminar les substàncies de rebuig i les zones danyades.

Aquest estudi és important per fer-nos veure la importància de menjar sa. La inflamació de la micròglia pot afectar diferents malalties com l’Alzheimer i certs desordres neurològics i el grau d’incidència que tenen en persones obeses.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.