Un estudi de la Universitat Yale ha trobat una relació entre el fet de menjar aliments amb un alt índex de greixos i hidrats de carboni i com aquests afecten la nostra estructura cerebral.

El que han vist és que una dieta poc saludable estimula la inflamació de l’hipotàlem, l’estructura cerebral encarregada de regular la gana i essencial pel sistema endocrí. En animals van trobar que només es necessiten tres dies després de consumir una dieta alta en greixos perquè el cos comenci a mostrar senyals d’obesitat.

Han descobert també canvis físics en l’estructura cerebral, concretament en les cèl·lules anomenades micròglia i responsables de la resposta immunitària dins del SNC contra virus, processos tumorals o qualsevol molècula potencialment perillosa. Una altra de les seves tasques és eliminar les substàncies de rebuig i les zones danyades.

Aquest estudi és important per fer-nos veure la importància de menjar sa. La inflamació de la micròglia pot afectar diferents malalties com l’Alzheimer i certs desordres neurològics i el grau d’incidència que tenen en persones obeses.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.