Un estudi recent ha trobat que la sensació de felicitat en els adults de 30 anys de mitjana és menor que fa uns anys enrere. En canvi, els adolescents i els adults de més de 40 anys són igual de feliços.

L’estudi s’ha fet a la San Diego State University analitzant les dades de més d’un milió de nord-americans entre els 13 i 96 anys i ha recollit dades transversalment des del 1972 al 2014.

El que han trobat és que després del 2010 deixa d’existir una correlació entre edat i felicitat. O sigui, deixen de ser significativament menys feliços.

COM S’EXPLICA QUE LA FELICITAT VAGI EN DECADÈNCIA?

L’explicació a aquest fet podria ser generacional. La nostra actual cultura és excessivament tecnològica, obsessionada amb l’atenció i de relacions breus. Un ambient cultural que els adolescents toleren i accepten sense problemes i els adults de 40 en amunt també, però que els 30 no accepten i els hi provoca ansietat.

L’any 1972 el 38% dels adults de 30 deien sentir-se molt feliços. En canvi, els adults de 30 preguntats l’any 2010 només el 32% se sent molt feliç.

Si mirem els adolescents, trobarem que aquesta sensació de felicitat ha anat en augment al llarg dels anys. El que era un 19% el 1970 és un 23% l’any 2010.

La cultura occidental (l’estudi està fet amb la nord-americana com a referència) sembla que hauria creat falses expectatives en la gent de 30 anys de mitjana. En aquesta edat t’adones que tot el que et pensaves tenir o fer no s’ha fet realitat. Els adults de més de 40 no tenen aquesta sensació perquè ja venien d’unes expectatives més reduïdes.

 

font ⎮ Social Psychological and Personality Science 

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.