L’estudi s’ha portat a terme des del centre BarcelonaBeta Brain Research Center de la Fundació Pasqual Maragall. Han mesurat l’exposició a diòxid de nitrogen en persones cognitivament sanes exposades a la contaminació de Barcelona, i també a un altre grup de persones residents en zones verdes menys exposades als contaminats presents a l’aire que respiraven.

Els resultats indiquen que el grup més exposat als contaminants mostren un menor gruix de l’escorça cerebral inferior (l’escorça o còrtex és la capa que cobreix els hemisferis cerebrals i que té un paper important amb la memòria entre altres funcions cognitives) en comparació a les persones que viuen en zones més verdes. Aquest segon grup mostrava més resistència a patir un deteriorament cognitiu relacionat amb l’Alzheimer.

Per tant, l’estudi ha trobat una evidència entre la pol·lució de l’aire i com aquesta pot danyar zones cerebrals vinculades a la malaltia d’Alzheimer en cervells joves i sans.

La contaminació s’ha convertit en un factor de risc molt important a tenir en compte a l’hora de desenvolupar una demència. Això significa que les polítiques urbanístiques haurien d’anar encaminades a reduir la presència de cotxes contaminats pels seus carrers.

Altres estudis han trobat també evidències que porten a relacionar la pol·lució amb el deteriorament del cervell i la producció de la proteïna amiloide relacionada amb l’Alzheimer.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.