L’estudi s’ha portat a terme des del centre BarcelonaBeta Brain Research Center de la Fundació Pasqual Maragall. Han mesurat l’exposició a diòxid de nitrogen en persones cognitivament sanes exposades a la contaminació de Barcelona, i també a un altre grup de persones residents en zones verdes menys exposades als contaminats presents a l’aire que respiraven.

Els resultats indiquen que el grup més exposat als contaminants mostren un menor gruix de l’escorça cerebral inferior (l’escorça o còrtex és la capa que cobreix els hemisferis cerebrals i que té un paper important amb la memòria entre altres funcions cognitives) en comparació a les persones que viuen en zones més verdes. Aquest segon grup mostrava més resistència a patir un deteriorament cognitiu relacionat amb l’Alzheimer.

Per tant, l’estudi ha trobat una evidència entre la pol·lució de l’aire i com aquesta pot danyar zones cerebrals vinculades a la malaltia d’Alzheimer en cervells joves i sans.

La contaminació s’ha convertit en un factor de risc molt important a tenir en compte a l’hora de desenvolupar una demència. Això significa que les polítiques urbanístiques haurien d’anar encaminades a reduir la presència de cotxes contaminats pels seus carrers.

Altres estudis han trobat també evidències que porten a relacionar la pol·lució amb el deteriorament del cervell i la producció de la proteïna amiloide relacionada amb l’Alzheimer.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.