El poder de la música ningú el posa en dubte avui en dia. La música és capaç de fer-nos sentir coses inimaginables, de recordar moments passats escoltant les primeres notes d’una cançó concreta o de transformar un dia normal en un de màgic i pletòric.

Però el seu poder va més enllà. Un estudi acabat de publicar a la revista PeerJ ha arribat a la conclusió que escoltar música clàssica pot augmentar l’activitat dels gens involucrats en la memòria i l’aprenentatge i, com a contrapartida molt important, reduir l’activitat dels que estan relacionats amb cert tipus de procés neurodegeneratiu.

La manera com la música efecte els gens aniria relacionada amb la transcripció genètica, és a dir, el pas necessari perquè els gens es transformin en proteïnes.

Com es va fer l’estudi?

Un total de 48 persones van participar en aquest estudi. Van haver d’escoltar aquesta peça de Mozart, el concert nº3 en G major, K216

 

Es va agafar una mostra de sang abans i després d’escoltar la peça, i també es va utilitzar un grup control que no va escoltar la música.

Els resultats van mostrar que la gent que escolta música clàssica té un augment en l’activitat dels gens relacionats en la secreció de dopamina a escala sinàptica i que està relacionada amb els processos de memòria i aprenentatge. D’altra banda també es va trobar que la música clàssica redueix l’expressió de gens relacionats amb malalties com el Parkinson.

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.