bullying, exercici i possibles beneficis

L’assetjament escolar, més conegut amb el seu nom en anglès de bullying, és una trista realitat a les aules i patis de les nostres escoles i instituts.

L’exercici en adolescents té molts beneficis comprovats pel que fa al seu desenvolupament físic i la seva salut mental. És per això que l’equip del doctor Jeremy Siblod de la Universitat de Vermont (EUA) ha tirat endavant un estudi per investigar si existeix alguna relació entre l’exercici i els possibles beneficis que pot tenir en les víctimes del bullying.

La metodologia de l’estudi va ser analitzar 13.583 respostes que els adolescents van donar a una enquesta sobre conductes de risc i intentar buscar una correlació entre els efectes del bullying i l’exercici.

A escala general l’estudi va trobar que el 25% dels estudiants que havien practicat exercici un mínim de 6 vegades per setmana s’havien sentit tristos almenys dues setmanes o més en l’últim any. En canvi, la dada dels estudiants que havien practicat exercici només un dia a la setmana va ser del 35,7%.

Pel que fa a les tendències suïcides es va trobar que els que havien practicat exercici una mitjana de 6 vegades o més a la setmana la xifra va ser pràcticament del 16% i, en canvi, els que havien fet exercici entre cap i un cop a la setmana la dada pujava al 24,6%.

Quina relació existeix entre l’exercici i els estudiants que pateixen bullying

Els resultats trobats per l’equip del Dr. Siblod és que els estudiants que han patit bullying i que han fet exercici entre 6 i 7 dies a la setmana, la seva percepció de tristesa o desesperança arriba al 34,7% i, en canvi, la dada dels estudiants que han patit bullying i han fet exercici entre cap i un dia a la setmana arriba al 42,5%, una diferència notable.

Si mirem els estudiants que no pateixen bullying les dades canvien. Els que han fet exercici entre 6 i 7 vegades a la setmana la seva sensació de tristesa o desesperança és del 10,5% i, en canvi, els que l’han fet entre cap i un dia es queda al 18,1%.

Les idees de suïcidi dels estudiants que han patit bullying i han fet exercici gairebé cada dia de la setmana s’acosta al 37% i els que no han practicat més d’un dia d’exercici a la setmana arriba quasi al 46%.

Valoració dels resultats trobats entre bullying i exercici

Sens dubte que aquests resultats ens diuen que existeix una correlació entre els dos paràmetres, però en cap cas, i a falta de més investigacions, podem dir que hi ha una relació causal.

S’haurien de crear enquestes més acurades per tal d’aprofundir més en aquesta relació, i tenir en compte també altres variables que hi puguin tenir relació, com per exemple altres trastorns mentals o estats anímics.

 

font ⎮ elsevier.com

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.