PsicologiaVídeos

El programa ‘Retrats’ debat sobre l’autenticitat del TDAH

El programa Retrats que presenta Jaume Barberà cada setmana a TV3 va tornar a parlar (ja ho havia fet en part en el programa del Dr. Tizón) sobre si el TDAH (trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat) és una realitat diagnòstica o una invenció provinent del món farmacèutic.

Per debatre sobre aquest tema el programa va convidar a la Dra. Montse Pàmies (psiquiatre infantil i presidenta de la societat catalana de psiquiatria i psicologia infantil i juvenil) i al Dr. Marino Pérez (psicòleg clínic i catedràtic de psicologia de la personalitat, avaluació i tractament de la Universitat d’Oviedo).

El punt de vista de la Dra. Pàmies és el mèdic basat en la literatura científica generada sobre el TDAH i les proves estadístiques que demostrarien l’autenticitat d’aquesta disfunció d’origen biològic i que afectaria entre el 3% i el 7% dels nens en edat escolar.

D’altra banda, la visió del Dr. Pérez entraria en demostrar que l’etiqueta diagnòstica de TDAH és una falàcia com a tal i la seva visió estaria més centrada en tenir en compte l’entorn psicosocial del nen i en treballar les conductes alterades puntualment. També parla d’una medicalització excessiva i innecessària segons ell a què es veuen sotmesos els pacients.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.