PsicologiaVídeos

El programa ‘Retrats’ debat sobre l’autenticitat del TDAH

El programa Retrats que presenta Jaume Barberà cada setmana a TV3 va tornar a parlar (ja ho havia fet en part en el programa del Dr. Tizón) sobre si el TDAH (trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat) és una realitat diagnòstica o una invenció provinent del món farmacèutic.

Per debatre sobre aquest tema el programa va convidar a la Dra. Montse Pàmies (psiquiatre infantil i presidenta de la societat catalana de psiquiatria i psicologia infantil i juvenil) i al Dr. Marino Pérez (psicòleg clínic i catedràtic de psicologia de la personalitat, avaluació i tractament de la Universitat d’Oviedo).

El punt de vista de la Dra. Pàmies és el mèdic basat en la literatura científica generada sobre el TDAH i les proves estadístiques que demostrarien l’autenticitat d’aquesta disfunció d’origen biològic i que afectaria entre el 3% i el 7% dels nens en edat escolar.

D’altra banda, la visió del Dr. Pérez entraria en demostrar que l’etiqueta diagnòstica de TDAH és una falàcia com a tal i la seva visió estaria més centrada en tenir en compte l’entorn psicosocial del nen i en treballar les conductes alterades puntualment. També parla d’una medicalització excessiva i innecessària segons ell a què es veuen sotmesos els pacients.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.