Qui més qui menys segur que la gran majoria de vosaltres heu pensat alguna vegada que les persones atractives tenen les coses més fàcils, la vida els hi somriu més que les persones menys afavorides per l’estètica.

I segurament teniu una part de raó. Lisa Slattery i Tonya Frevert, dues psicòlogues de la Universitat de Carolina de Nord, han volgut trobar una resposta més fiable i per això han analitzat una gran quantitat dels estudis fets fins ara i que tenen com a punt en comú com la bellesa condiciona la nostra existència.

En general pensem que una persona atractiva és més intel·ligent que una persona que ho sigui menys. Existeix un pensament força arrelat que el fet atractiu és per defecte millor.

Per exemple, s’ha demostrat que els professors universitaris tendeixen a posar més bones notes a les persones més guapes de la classe. A la feina també passa que els millors llocs són pels més atractius i, a sobre, estan més ben pagats. Un altre fet que ho demostraria seria que els acusats de qualsevol delicte en un judici, si són atractius tenen unes penes més lleugeres que no els que no són tan afortunats per la bellesa.

Amb les dones passa el mateix?

Aquí la cosa canvia una mica segurament per culpa dels prejudicis imperants a la nostra societat. Una dona guapa sembla que només pot ser això, una dona guapa i poca cosa més. El rol de bellesa femenina ha anat i encara va associat a la idea que una dona atractiva no pot destacar en àmbits més intel·lectuals i, si ho fa, és per pura casualitat.

Per exemple, existeix un biaix durant una selecció de personal perquè el reclutador no tendirà a contractar a una persona més atractiva que ell. També està demostrat que un metge veu menys greu uns símptomes d’una persona atractiva encara que ho siguin. En definitiva, se’ls prendrà menys seriosament.

Un altre exemple el trobem a les pàgines de contactes online. Està comprovat que les dones que tenen fotos atractives al seu perfil tenen menys interaccions que les que no ho són tant. Una possible explicació seria que els homes perceben que tenen menys possibilitats d’arribar a intimar amb elles i per això prefereixen dones menys atractives però amb més possibilitats que la relació acabi prosperant.

 

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.