Segons l’organització World Health Organization de l’ONU, la depressió és la primera causa de malaltia arreu del món afectant més de 300 milions de persones. Aquesta xifra va acompanyada d’una dada esfereïdora, més de la meitat d’aquests 300 milions de persones no reben el tractament necessari per poder tenir una vida més saludable.

A escala mundial la depressió ha augmentat un 18% entre els anys 2015 i 2015. Segons aquesta informe encara existeix un estigma associat a la depressió i molts països no hi destinen els recursos necessaris per solucionar-ho.

Aquest informe de l’ONU també parla dels pressupostos que els governs destinen a la salut mental. En molts casos no superen el 3% destinat a la salut mental. Per fer-nos una idea, per cada dòlar destinat al tractament de la depressió o l’ansietat, molts països podrien veure com aquest tornaria en forma de 4 dòlars, ja que, una millor salut mental, vol dir una societat més capacitada per treballar i evitar així un nombre elevat de baixes laborals. En canvi, si el pressupost és inferior, voldrà dir que el govern haurà de destinar més recursos econòmics per pagar la baixa del treballador i ajudar també a la seva família que acabarà amb greus problemes de solvència.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.