LA SOLITUD I EL RISC DE MORT PREMATURA

Les dades són clares: la solitud pot incrementar el risc de mort prematura en el 14% de la població adulta segons un estudi publicat pel psicòleg John Cacioppo de la Universitat de Chicago.

Els investigadors han identificat l’enllaç entre la solitud i la seva expressió gènica. La relació entre aquests dos paràmetres està relacionada amb una disminució de l’activitat d’altres gens relacionats amb la resposta antiviral del cos.

En definitiva, el sistema immunològic es veu afectat provocant una baixa resposta de defensa davant de certes malalties.

Aquest mateix efecte s’ha trobat en persones adultes que viuen soles i sense o molt poca vida social. Els resultats tenen relació directe amb la solitud i no es poden explicar a través d’altres problemes psicològics com la depressió, estrès o suport social.

L’equip de la Universitat de Chicago també ha trobat els mateixos resultats amb macacos. Aquesta espècie de micos molt sociables pateixen els mateixos efectes en el sistema immunològic si se’ls aïlla socialment de la resta de la manada.

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.