Segons un estudi del Swiss Federal Institute of Technology la nostra personalitat influeix a l’hora del menjar més del que ens pensàvem.

L’estudi ha trobat que ens alimentem segons la nostra capacitat de relacionar-nos socialment. Si ens fixem amb els trets de personalitat com són la responsabilitatextraversió, amabilitat o inestabilitat hi veurem una relació entre ells i el que ens posem a la boca.

Els autors de l’estudi han trobat que les persones inestables emocionalment tendeixen a menjar aliments poc saludables i a sobrealimentar-se, amb els problemes de pes que comporta. Si ets una persona responsable, tendiràs a menjar més fruita i aliments saludables, és a dir, portaràs una dieta més saludable. Si ets extravertit, notaràs que menges més dolços, carn i aliments molt calòrics a causa de la teva intensa vida social. Si et relaciones més, menges més. En canvi, si ets una persona agradable, han trobat que solen menjar menys carn!

Per tant, la nostra personalitat és clau i decisiva a l’hora de triar un aliment. És veritat que també hi influeixen factors com l’econòmic, el cultural o els coneixements que tenim en nutrició, però el factor psicològic i emocional hi tenen un pes molt important. Al voltant del 25%.

Una dada curiosa que va trobar un altre estudi, el que van fer a l Institute of Food Technologists of Chicago, és que a les persones a qui els hi agraden les experiències noves tenen més predisposició a menjars picants que no pas les més tranquil·les.

Però tranquils, que estigui a la nostra personalitat no vol dir que no es pugui canviar. Les nostres conductes alimentàries es poden modificar amb una bona i necessària educació nutricional.

 

font ⎮ El País

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.