Si vols tenir en cervell en forma i exercitar les teves neurones potser no hauries de seguir practicant als jocs d’entrenament mental, també coneguts com a Brain Games.

Un equip de científics dels Estats Units ha posat a prova la literatura científica que existeix sobre aquest tipus de jocs mentals i el resultat ha estat decebedor. Daniel Simons, de la universitat d’Illinois, ha explicat que…

Seria fantàstic poder jugar a aquests jocs i que les nostres habilitats cognitives canviessin, però els estudis no ens diuen exactament això

L’equip s’ha centrat a l’hora de treure les seves conclusions en estudis publicats en revistes científiques i els propis estudis citats en les webs de les empreses que comercialitzen jocs d’entrenament mental.

La falta d’evidència científica és el recurs que més han utilitzat per demostrar que no existeix una relació prou forta entre fer servir aquests jocs i millorar cognitivament.

Els resultats de l’estudi s’han publicat a la revista Psychological Science in the Public Interest on l’equip multidisciplinar arriba a les conclusions com per exemple que els suposats estudis fets no tenen prou control sobre l’efecte placebo o que el número de gent utilitzades per fer aquestes experiments és insuficient per ser estadísticament representativa.

A principis d’aquest 2016 la Federal Trade Commission (l’agència del govern dels Estats Units que protegeix els consumidors) va interposar una multa de 2 milions de dòlars a l’empresa Lumosity (una de principals empreses que comercialitzen aquests tipus de jocs) per publicitat enganyosa.

Una de les seves principals conclusions va ser que Lumosity transmet una por injustificada als seus clients dient-los que amb l’edat el cervell perd fucnions i que si fan servir els seus productes evitaran pèrdues de memòria, demències i, fins i tot, l’Alzheimer. Lumosity mai ha pogut demostrar amb proves científiques sólides els seus missatges publicitaris.

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.