Barri Sèsam té un nou personatge. Es diu Júlia, és una nena amb autisme i que té com a finalitat fer un pas més dins de la societat cap a la integració dels nens amb aquest tipus de trastorn.

La presentació del personatge s’ha fet a través d’una cançó anomenada The Amazing Song on expliquen, a través dels personatges de Barri Sèsam, que les persones amb autisme són diferents de la resta, però això no significa en cap cas que no puguin ser increïbles i meravelloses com qualsevol altra.

 

 

Els responsables de la sèrie han declarat a la revista People que volen posar fi a l’estigma de l’autisme que hi ha a la societat. La iniciativa inclourà també una app pensada per a famílies amb nens autistes entre els 2 i 5 anys. Una resposta digital que vol fer més fàcil el dia a dia d’aquestes famílies.

CINEMA PENSAT PER A PERSONES AMB AUTISME

Portar un nen amb autisme al cinema a vegades és missió impossible i molts pares opten que no anar-hi i evitar les dificultats que puguin succeir dins de la sala. Els nens amb autisme els hi costa molt estar-se quiets i els sol molestar el so alt i la falta de llum.

Una iniciativa de l’associació Aprenem juntament amb els cinemes Filmax Gran Via han portat a terme una iniciativa pionera a casa nostra: adaptar les condicions d’una projecció a les especificitats dels nens amb autisme.

El que normalment no està permès en una sala, ara sí que ho estava. Es podia caminar per sala, parlar, sortir i la llum i el so estaven regulats per tal de no molestar els més petits de la sala.

via ⎮ El Periódico

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.