Estàs estressat? Tens aquella sensació desagradable que tot el sobrepassa i no pots fer res per evitar-­ho? La ciència et dóna una solució: converteix­-te en un artista.

Un estudi de la Universitat de Drexel i publicat a Art TherapyJournal of the American Art Therapy Association ha trobat que 45 minuts d’activitat creativa ajuda a reduir significativament l’estrès en el nostre cos.

La professora Girija Kaimal, coautora de l’estudi juntament amb Kendra Ray i Juan Muñiz, van convidar a 39 adults entre 18 i 59 anys a participar en un taller creatiu. Els hi van donar el material necessari perquè creessin el que volguessin durant 45 minuts.

Abans de començar la seva activitat creativa van mesurar els seus nivells de cortisol, una hormona relacionada directament amb l’estrès perquè els seus nivells alts en sang van lligats correlacionalment amb un alt índex d’estrès.

Un cop acabats els 45 minuts d’activitat creativa els va tornar a mesurar els nivells de cortisol als participants. Aproximadament el 75% dels participants van donar uns nivells més baixos de cortisol que la resta. Una dada que s’ha trobat a l’estudi és la correlació entre la joventut i els nivells de cortisol.

L’equip de la doctora Kaimal ha trobat que la gent més jove es beneficia més dels efectes desestressants de l’art que no la gent més gran. La probable causa d’aquest fet explica que podria ser que la gent jove tingui més recursos i estratègies per combatre l’estrès més efectivament.

De cara el futur s’hauran de fer més estudis que tinguin com a tema central l’art i la seva relació envers l’estrès. Trobar noves eines i recursos que ens ajudin a poder superar els efectes nocius que té l’estrès en el nostre cos.

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.