Els anys que dura l’adolescència no són gens fàcils per qui els experimenta. Pujades i baixades emocionals que en la gran majoria no passen d’això. Però hi ha un 20% d’adolescents en què la situació pot ser diferent. Són els que la seva adolescència pot acabar amb simptomatologia d’ansietat i depressió. Hi ha estudis que afirmen que un 18% dels adolescents angoixats s’autofereixen provocant-se talls, cremades o altres formes de lesions com a única manera de superar el seu malestar.

Un estudi recent suggereix que entre els adolescents hi ha una nova forma d’autolesionar-se: la digital.

En aquests casos l’adolescent pot acabar creant un compte fals d’Instagram o Twitter només per deixar-se missatges al seu compte oficial, atacant-se ell mateix. Missatges molt durs en contra un mateix i que volen servir com a via per encarar els seus sentiments de culpa i tristesa, i també com a crit d’ajuda cap als seus amics més propers.

foto de Priscilla Du Preez (Unsplash)

Segons l’American Psychological Association els adolescents que s’autolesionen solen patir trastorns relacionats amb l’ansietat, la depressió i la regulació emocional que si no reben ajuda psicològica a temps, llavors aquests sentiments de tristesa i soledat poden acabar desenvolupant una depressió. En els casos més greus pot derivar també en idees suïcides.

La manera que tenen els adolescents de relacionar-se amb els seus iguals ha canviat molt els últims anys amb l’entrada de les xarxes socials i de la magnificació de tot el que hi passa.

La solució creiem que no és prohibint l’ús de les xarxes socials, sinó promoguen una comunicació sincera i oberta amb els nostres fills sense prejudicis previs i que puguin explicar els seus sentiments experiencials.

Si tot i això l’adolescent no s’ensurt i sentiments com el de soledad o tristesa van en augment, llavors la millor opció serà anar a buscar ajuda professional.

Us deixem aquest enllaç i aquest perquè poden ajudar-vos a trobar informació sobre el bullying.

 

COMENTARIS

DEIXA LA TEVA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.