Si ens pregunten a quina edat considerem que una persona entra a formar part de la categoria de vell segurament molts direm que a l’edat dels 65 anys. I per què? Doncs perquè és l’edat que hem marcat per començar la famosa tercera edat, l’edat a què un es jubila i pot encara l’última etapa de la seva vida.

Els últims estudis, però, no ens diuen exactament això. Segons els resultats obtinguts per  l’IIASA (Institut Internacional per a l’Anàlisi de Sistemes Aplicats) l’edat de 65 anys no és un bon indicador ni social ni mèdic per començar a considerar una persona vella. S’hauria de considerar una persona vella quan arribi a 15 anys abans de morir

La principal raó és que un a 65 anys no és vell, ja que l’esperança de vida en el món occidental ha augmentat gràcies als avenços mèdics i a una major qualitat de vida. L’esperança de vida ha augmentat i com més ho fa, més s’alenteix el procès d’envelliment.

Si no canviem el model actual de categorització de la vellesa l’any 2050 els càlculs diuen que un 20% de la població mundial serà anciana, amb les conseqüències psicològiques, socials i econòmiques que comportarà.

La conclusió a què arriba l’estudi de l’IIASA és que s’ha d’adaptar l’edat de la vellesa segons les característiques de cadascú. O sigui, no tots envellirem d’igual manera.

via ⎮ Ara

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.