Si us preguntem quina seria la vostra parella ideal, molts de vosaltres diríeu que una persona alta, atractiva, intel·ligent, amb un gran sentit de l’humor, simpàtica o pot ser que fos ambiciosa i forta. No existeix un prototip ideal però sí una sèrie de trets que es van repetint entre els diferents perfils.

Què hi diu la ciència a tot això? Doncs no ho té clar del tot. Segons Lorne Campbell, professor de psicologia social a la Western Ontario, encara falta molta més investigació. Per ara, la literatura científica ens diu que poden existir diferents possibilitats:

La primera, la gent assegura que la seva actual parella coincideix fil per randa amb el seu ideal, sense excepcions.

Però existeix també una segona possibilitat igual de probable i és que han ajustat els seus ideals a alguna de les qualitats de la seva parella, és a dir, a la nostra llista no hi teníem que fos atlètic i resulta que el nostre ho és, doncs cap problema, ho incorporarem a la llista.

I la tercera possibilitat és que potser la gent s’adona que trobar la parella sentimental que s’adapti a la nostra llista mental de qualitats és pràcticament impossible, i al final ens quedem amb aquella persona que ens desperta dins nostra alguna cosa, encara que no sigui igual d’alt que nosaltres voldríem.

Conclusió: l’amor continua sent un misteri i ens agrada que sigui així.

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada