No vull tenir la sensació que perdo el temps a la feina!

Reunions interminables, desenes de correus per mirar, trucades innecessàries de feina, prioritats equivocades, projectes encallats… i així podríem anar escrivint. 
Aquests improductius punts són només alguns dels que ens trobem diàriament a la nostra feina.

A tots ens agradaria poder treballar en un entorn ideal, tranquil i que facilités la productivitat i poder treure’s de sobre aquella desagradable sensació de perdre el temps, un temps que després no podem gaudir en la nostra vida privada, ja que ens fa sortir més tard i no poder dedicar-se el temps cap a un mateix.

Us proposem una sèrie de consells per intentar ser més productius a la feina:

Converteix el teu correu electrònic en un joc

De mitjana solem passar un 28% del nostre temps a la feina mirant el correu. Obrint-lo, actualitzant-lo o contestant-lo. Per ajudar-nos a treure’ns aquesta pressió que ens creem nosaltres mateixos de tenir el correu al dia, existeix un hàbit pràctic que és crear carpetes de prioritat en colors.

Cada un representa el nivell de prioritat. A mesura que van arribant els vas etiquetant i fins que no acabes amb la categoria de més prioritat no passes al següent nivell.

Somiar despert una estona et pot ajudar

Malgrat que sovint associem que somiar despert és de persones mandroses i poc productives, tot el contrari. Un estudi va trobar que un cervell relaxat de preocupacions és la manera més fàcil de trobar solucions creatives als problemes.

Parlar en veu alta

Guiar-se a un mateix en veu alta a tall d’instruccions augmenta l’atenció i t’allunya de possibles distraccions. Ajuda a calmar-se i a trobar aquella solució difícil a un problema que ens estar començant a generar frustració.

Les dates límit com més petites millor

Si estàs acostumat a posar dates límit als teus projectes en anys o mesos, molt malament! S’ha trobat que si convertim aquests mesos o anys en dies al nostre calendari ens farà més proactius a l’hora de començar una tasca i evitarà el temut ‘ho començaré demà’.

Mirar imatges de natura

Dedica de tant en tant el teu temps productiu a mirar imatges de la natura, amb uns 40 segons en tindràs prou. Un estudi d’aquest 2015 ha trobat que els participants que van mirar imatges de natura cometien menys errors en comparació als que no ho feien.

 

font ⎮ Mashable

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada